Oferte de programe


#

AVPS ''Târnava Mare''

Principalul scop al asociației este ca membrii pescari sportivi să practice pescuitul în cât mai bune condiții. Pescuitul este permis doar după cumpărarea biletului zilnic sau a abonamentului anual.

 

Mai multe informații

#

Ture cu sania trasă de câini husky

Momentan, avem 22 caini la dispozitie pentru ture si cu ajutorul lor umblam toata ziua prin Muntii Harghitei.

 

Mai multe informații

 

#

Grădina zoologică și grădina de mângâierea animalelor din Sub Cetate

300 de metri de Cabana VárLak, la 3 minute de mers pe jos

În parc, copiii și adulții se pot apropia de animale, le pot atinge, le pot mângâia. În multe cazuri, contactul cu animalele poate fi, de asemenea, de natură terapeutică, deoarece au un efect benefic asupra sănătății noastre fizice și mentale. Vizitatorii pot cunoaște animalele din curtea veche a casei, precum și unele specii exotice, copiii pot încerca, de asemenea, călăria pe frumoșii noștri ponei.

 

Mai multe informații

#

Skivarsag - stațiune de schi Vărșag

La 15 km de Cabana VárLak, la 40 de minute de mers cu mașina

Teleschiul numărul unu din Ținutul Secuiesc, în inima Ținutului Secuiesc.    

Detaliile pistei sunt după cum urmează:
· Lungimea ridicării 840 metri
· Altitudine 970-1170 metri
· Lungime 1050 metri
· Diferență de nivel 161 metri
Grad de dificultate: avansat; clasificare: roșu.

 

Mai multe informații

#

Pistă de bob - Toplița

80 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā si 30 minute cu masina

Pista de bob din Toplița este cea mai lungă pistă de bob din România.  Lungimea este de peste 1800 m (se adaugă curbele).
Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania ajungând până la viteza de 40 km/h și o secțiune de urcare lentă. Circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 8 minute.

 

Mai multe informații

#

Bază de experiențe Fáradt Bakancs

9,5 km de la Casele la cheie Várlak, 15 minute cu masina

Baza noastră nou creată reprezintă destinația ideală a celor care doresc să se distreze și să se relaxeze în Izvoare la poalele munților Harghita Mădăraș. Restaurantul și heleșteul cu păstrăvi „Öreg Szivacs” se află de asemenea pe teritoriul bazei noastre. În inima văii oferim distracție și relaxare perfectă pentru orice vârstă. Suntem prima bază Segway în Transilvania, dar bineînțeles mai avem o gamă largă de programe de oferit, precum: Mountaincart, Via Ferrata, BIG AIR BAG și ture organizate la munții Harghita Mădăraș. Specialiștii noștri au grijă ca vizitatorii să aibă parte de distracție maximă.

 

Mai multe informații

#

KayaKing pe Barajul Zetea

2 km de la Casele la cheie Várlak, 5 minute cu masina

Scopul nostru este promovarea sporturilor acvatice și a unui stil de viață sănătos.
Echipamentul nostru:

  • caiac de tură
  • caiac dublu
  • hidrobicicleta
  • paddleboard (SUP)
  • veste de salvare
  • padele

 

Mai multe informații

#

Hargita Outdoor

Hargita Outdoor a fost fondată de un grup de prieteni entuziasmați, iubitori de sporturi în natură, și cu o puternică cunoaștere locală a munților, a florei și faunei sălbatice din regiunea Harghita.Viziunea noastră este promovarea importanței păstrării a uneia dintre cele mai extinse păduri neatinse din Europa - patrimoniul nostru natural- prin prezentarea ei în mod ecologic și activ. Să fie schiuri, rachete de zăpadă, biciclete sau bocanci, vă vom ghida prin trasee uluitoare să vă prezentăm acest habitat uimitor. 

 

Mai multe informații

#

Vizită şi degustare la berăria Csíki Sör

75 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā si 20 minute cu masina

Poate că aţi auzit deja despre berea Igazi Csíki Sör, poate aţi şi gustat-o deja. Dar stiaţi că pentru producerea acestei bere meşteşugită sunt folosite numai produsele naturale şi că în anii trecuţi berea a cucerit mai multe medalii la diferite festivaluri? Cu ajutorul nostru puteţi descoperi secretele şi technicile de fabricare şi puteţi degusta toate tipurile de bere produse la barăria din Sânsimion.
Programul de 2 ore conţine vizitarea berăriei, prezentarea fabricării, degustare din specialităţi locale şi consumare nelimitată de bere.

 

Mai multe informații

#

Balu Park

52 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā cu masina

Într-un cadru natural de o frumuseţe rar întâlnită, printre crestele Carpaţilor Orientali, în mijlocul pădurilor de brazi ai Harghitei, Balu este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară, mândrindu-se cu o tiroliană lungă de 985 m din care 350 m peste un lac. Cele 11 trasee cu grade diferite de dificultate au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci, acoperind o suprafaţă de 1.5 hectare. La noi, cei dornici de aventură, indiferent de vârstă, au aici parte de distracţie, odihnă activă, adrenalină şi o experienţă de neuitat.

 

Mai multe informații

#

Observatorul de urși Zetea

52 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā cu masina

Observatorul se află în comuna Zetea, satul Desag (judeţul Harghita). Informaţii se pot găsi la orice pensiune sau pe pagina de Facebook „Medveles és fotózás a Hargitán“(în traducere: „Pândeşte şi fotografiază urşii în Harghita“), unde vei afla datele de contact ale pădurarului Zsolt Babos. Grupurile trebuie să fie de minimum două persoane, iar plecările se fac cu câteva ore înainte de lăsarea nopţii. 

 

Mai multe informații

Ce să vizitezi


#

“Casa fluturilor vii” de la Praid

La 56 km de Cabana VárLak, 1 orā cu masina

Exista ceva in lumea asta care sa–ti ofere atat de multa gingasie si frumusete, fara sa-ti ceara nimica in schimb, precum un fluture? Da! mai multi fluturi! Pe care-i gasiti nu numai in padurile tropicale ci si aici la noi in Transilvania, in “Casa fluturilor vii” de la Praid.

 

Mai multe informații

#

Munții Harghita-Mădăraș

Vârful Harghita-Mădăraş, cu ai săi 1801 m, este cel mai înalt din segmentul sudic al lanţului eruptiv Călimani - Gurghiu - Harghita. Vârful este situat în partea centrală a masivului Harghita de Nord, delimitat la nord de pasul Şicasău (limita cu Munţii Gurghiu), iar la sud de pasul Vlăhiţa sau Tolvaioş (limita cu masivul Harghita de Sud). Pentru ca să ajungi în vârful Harghita-Mădăraş trebuie ca mai întâi să ajungi în zona cabanelor din staţiunea Harghita-Mădăraş. Din staţiune până în vârful muntelui este foarte uşor de ajuns. Sunt vreo 2 km cu o pantă lină. Nu trebuie echipament special, iar în condiţii normale, se face în jumătate de oră.

 

Mai multe informații

#

Lacul Roșu

Lacul Roșu este una dintr-e cele mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul României și face parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz.

#

Peștera Șugău

Peştera Şugău este situată în Grupa centrală a Carpaților Orientali, în Munții Giurgeului, Masivul Șipoș (1600 m), la altitudinea absolută de 1060 m. Peștera și ariile protejate aferente se află în totalitate pe teritoriul administrativ al comunei Suseni, pe proprietatea Composesoratului Valea Strâmbă. Peștera Șugău are o lungime de 1021 metri și o dezvoltare pe patru niveluri (etaje), din care cele trei superioare sunt fosile (uscate) și cel inferior este activ (cu curs activ de apă, pârâu). Etajul activ este un izvor carstic, fiind izvorul Pârâul Șugău. Principala atracţie din peştera, vestită tot datorită legendei ce o învăluie, este Lacul Îndrăgostiţilor, aflat într-una dintre săli. Se spune că cei care vin aici şi beau din apa lacului vor rămâne îndrăgostiţi de-a pururi.

#

Cascada Csorgókő de la Vărșag

În pădurea localității Vărșag, pe pârâul Fântâna Mare, se află cascada Vărșag. Alimentate de 7 izvoare, apele pârâului se aruncă de la înălțimea de 7 metri, formând o frumoasă cascadă în două trepte. De aici se îndreaptă spre Târnava Mare, al cărui afluent de stânga este. Cum ajungem sus, ne putem duce la izvoarele pârâului, dar și la un punct de belvedere. Pentru izvoare trebuie să urmărim în sus pârâul și după cca 0.5 km ajungem la cele 7 izvoare care se îndreaptă spre vale. Pentru belvedere vom continua drumul până la culmea Talas. Belvederea construită din lemn este aproape. De aici putem admira suprafața imensă a Vărșagului.

 

Mai multe informații

 

 

 

#

Salina Praid

Baza de agrement a Salinei Praid este amenajată la "Orizontul 50", care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.Odata ajunşi la nivelul Bazei de agrement, vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi: sistem de iluminat, wireless şi televiziune, terenuri de joacă pentru copii, spaţii de creaţie şi agrement, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste.

#

Statuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon

În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni. În interiorul statuii se află scări metalice, în spirală, pe care puteți urca până în capul acesteia, priveliștea fiind minunată de sus.

#

Barajul Zetea

La 2 km de Casele VárLak, la 3 minute de mers cu mașina

Explorați apele barajului Zetea cu caiace de închiriat și cu vâsle SUP, sau pescuiți, faceți sport sau chiar doar faceți plajă pe malul apei!

#

Árpád Háza Csárda

550 m de la Casele VárLak, la 7 minute de mers pe jos

Restaurantul confortabil cu mobilier tradițional secuiesc este renumit pentru aromele sale secuiești și delicatese de bună calitate făcute din produse organice de casă.

#

Mini Parc Transilvania

La 23 km de Cabana Várlak, la 33 minute cu mașina

Plimbați-vă prin Transilvania într-o singură zi! Mini Transylvania Park este singurul parc model multicultural, tematic din România, unde vizitatorii pot vedea o copie redusă a celor mai importante clădiri istorice din Transilvania. Parcul este situat în Băile Szejke, la ieșirea din Odorheiu Secuiesc.

Pagina noastră folosește cookie-uri!


Acest site folosește module cookie pentru optimizarea experienței utilizatorilor, cât și pentru o navigare mai sigură. Descrierea acestora și politica noastră de utilizare poate fi citită aici

Vă rugăm să citiți și politica noastră de confidențialitate a datelor.

Selecție cookie