Oferte de programe


#

Hargita Outdoor

Hargita Outdoor a fost fondată de un grup de prieteni entuziasmați, iubitori de sporturi în natură, și cu o puternică cunoaștere locală a munților, a florei și faunei sălbatice din regiunea Harghita.Viziunea noastră este promovarea importanței păstrării a uneia dintre cele mai extinse păduri neatinse din Europa - patrimoniul nostru natural- prin prezentarea ei în mod ecologic și activ. Să fie schiuri, rachete de zăpadă, biciclete sau bocanci, vă vom ghida prin trasee uluitoare să vă prezentăm acest habitat uimitor. 

 

Mai multe informații

#

Subcetate lacuri de pescuit

Urăm bun venit tuturor persoanelor interesate, colegilor pescari și oaspeților care doresc să se relaxeze în complexul nostru de pescuit situat în inima Transilvaniei, în Munții Harghita.

 

Detalii

#

Balon cu aer cald

Zbor cu balon cu aer cald lângă Odorheiu Secuiesc.

 

Detalii

#

Zete Karting

Această oportunitate este cu adevărat unică în zonă, de aceea merită neapărat să o încerci alături de prieteni, familie sau chiar și de colegi, în cadrul unui team building!

 

Detalii

#

KayaKing pe Barajul Zetea

2 km de la Casele la cheie Várlak, 5 minute cu masina

Scopul nostru este promovarea sporturilor acvatice și a unui stil de viață sănătos.
Echipamentul nostru:

  • caiac de tură
  • caiac dublu
  • hidrobicicleta
  • paddleboard (SUP)
  • veste de salvare
  • padele

 

Mai multe informații

#

Grădina zoologică și grădina de mângâierea animalelor din Sub Cetate

300 de metri de Cabana VárLak, la 3 minute de mers pe jos

În parc, copiii și adulții se pot apropia de animale, le pot atinge, le pot mângâia. În multe cazuri, contactul cu animalele poate fi, de asemenea, de natură terapeutică, deoarece au un efect benefic asupra sănătății noastre fizice și mentale. Vizitatorii pot cunoaște animalele din curtea veche a casei, precum și unele specii exotice, copiii pot încerca, de asemenea, călăria pe frumoșii noștri ponei.

 

Mai multe informații

#

Pistă de bob - Toplița

80 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā si 30 minute cu masina

Pista de bob din Toplița este cea mai lungă pistă de bob din România.  Lungimea este de peste 1800 m (se adaugă curbele).
Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania ajungând până la viteza de 40 km/h și o secțiune de urcare lentă. Circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 8 minute.

 

Mai multe informații

#

AVPS ''Târnava Mare''

Principalul scop al asociației este ca membrii pescari sportivi să practice pescuitul în cât mai bune condiții. Pescuitul este permis doar după cumpărarea biletului zilnic sau a abonamentului anual.

 

Mai multe informații

#

Pârtii de schi Lobogó

Iubitorii sporturilor de iarnă pot găsi și la noi ceea ce caută, poți închiria atât echipament de schi, cât și sănii în biroul nostru de închiriere. Pe lângă pârtia de schi, există și o pârtie de săniuș lungă de 100 de metri pentru cei mici, unde chiar și adulții se pot răsfăța cu una dintre distracțiile noastre preferate de iarnă din copilărie.

 

Detalii

#

Observatorul de urși Zetea

52 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā cu masina

Observatorul se află în comuna Zetea, satul Desag (judeţul Harghita). Informaţii se pot găsi la orice pensiune sau pe pagina de Facebook „Medveles és fotózás a Hargitán“(în traducere: „Pândeşte şi fotografiază urşii în Harghita“), unde vei afla datele de contact ale pădurarului Zsolt Babos. Grupurile trebuie să fie de minimum două persoane, iar plecările se fac cu câteva ore înainte de lăsarea nopţii. 

 

Mai multe informații

#

Parcul de Animale Sălbatice din Ivo (Izvoare)

Dacă vă interesează viaţa animalelor sălbatice în mediul lor natural, dacă doriţi să le fotografiaţi sau să le filmaţi, vă recomandăm parcul zoogic de la Ivo (Izvoare). 

 

Detalii

#

Părtie Bob Loboó

 Această pistă de bob este dedicată tuturor vârstelor din România, promițând să crească nivelul de adrenalină și să ofere momente pline de bucurie.

 

Detalii

#

Ture cu sania trasă de câini husky

Momentan, avem 22 caini la dispozitie pentru ture si cu ajutorul lor umblam toata ziua prin Muntii Harghitei.

 

Mai multe informații

 

#

Vizită şi degustare la berăria Csíki Sör

75 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā si 20 minute cu masina

Poate că aţi auzit deja despre berea Igazi Csíki Sör, poate aţi şi gustat-o deja. Dar stiaţi că pentru producerea acestei bere meşteşugită sunt folosite numai produsele naturale şi că în anii trecuţi berea a cucerit mai multe medalii la diferite festivaluri? Cu ajutorul nostru puteţi descoperi secretele şi technicile de fabricare şi puteţi degusta toate tipurile de bere produse la barăria din Sânsimion.
Programul de 2 ore conţine vizitarea berăriei, prezentarea fabricării, degustare din specialităţi locale şi consumare nelimitată de bere.

 

Mai multe informații

#

Rafting - rafting cu apă albă pe râul Târnava Mare

La 3,8 km de Cabana VárLak, la 6 minute de mers cu mașina

Turul începe din Sub Cetate, din Deșag. Se poate spune că râul este relativ liniștit în această parte,deci este potrivit mai ales pentru stăpânirea practică a celor spuse în pregătirea teoretică.După plecare, valea se îngustează treptat și râul capătă caracterul unei ape de munte în mai multe locuri.Totuși, aici nu veți duce lipsă de priveliști sau entuziasm, desigur fără să fiți în pericol. După depășirea secțiunilor rapide și lente, curbe și cotituri ascuțite, turul cu apă albă se termină în Zetea.

 

Mai multe informații

#

BobVarsag

Cu aproape 1.500 de metri de pistă de bob și peisaje uimitoare, ai garanția că îți vei simți adrenalina la maxim. Vizitează-ne în fiecare zi între orele 10:00 și 19:00 și trăiește aventura împreună cu prietenii sau familia ta!

 

Detalii

#

Quad Tours in Varsag

Alăturați-vă nouă pentru o aventură de neuitat!

Detalii

#

Balu Park

52 km de la Casele la cheie Várlak, 1 orā cu masina

Într-un cadru natural de o frumuseţe rar întâlnită, printre crestele Carpaţilor Orientali, în mijlocul pădurilor de brazi ai Harghitei, Balu este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară, mândrindu-se cu o tiroliană lungă de 985 m din care 350 m peste un lac. Cele 11 trasee cu grade diferite de dificultate au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci, acoperind o suprafaţă de 1.5 hectare. La noi, cei dornici de aventură, indiferent de vârstă, au aici parte de distracţie, odihnă activă, adrenalină şi o experienţă de neuitat.

 

Mai multe informații

#

Caii Islandezi

Oferim o varietate de excursii de călărit în peisajele frumoase ale Transilvaniei, atât pentru grupuri, cât și pentru persoane individuale.

 

Detalii

#

Airsoft

Scopul Elite Airsoft Games este de a-ți oferi o experiență de joc airsoft excepțională, premium. Oferim un gameplay plin de provocări, condus de scenarii, cu o vastă experiență în domeniu, care garantează că vei trăi momente de neuitat.

 

Detalii

#

Zbor panoramic cu avionul

Zborul panoramic oferit de Carpathian Wings vă permite să trăiți momente de neuitat, explorând Transilvania dintr-o perspectivă unică.

 

Detalii

#

Bază de experiențe Fáradt Bakancs

9,5 km de la Casele la cheie Várlak, 15 minute cu masina

Baza noastră nou creată reprezintă destinația ideală a celor care doresc să se distreze și să se relaxeze în Izvoare la poalele munților Harghita Mădăraș. Restaurantul și heleșteul cu păstrăvi „Öreg Szivacs” se află de asemenea pe teritoriul bazei noastre. În inima văii oferim distracție și relaxare perfectă pentru orice vârstă. Suntem prima bază Segway în Transilvania, dar bineînțeles mai avem o gamă largă de programe de oferit, precum: Mountaincart, Via Ferrata, BIG AIR BAG și ture organizate la munții Harghita Mădăraș. Specialiștii noștri au grijă ca vizitatorii să aibă parte de distracție maximă.

 

Mai multe informații

#

Casă răsturnată

Situată în centrul Praidului, lângă sediul de poliție și blocurile ANL, căsuța răsturnată are dimensiunea de 8×5 metri.
Prin ușa principală se intră în mansardă, unde se află camera copiilor, iar de aici o scară duce la parter. La parter se află o bucătărie cu un living și o baie.

 

Detalii

#

Montaine Cart - Skivarság

Vă anunțăm cu mare entuziasm, că am extins serviciile noastre. Am deschis noua noastră pistă de Mountain Cart 1200 metri de adrenalină pură!

 

Detalii

#

Bowling

Bowling-ul este un sport foarte variat, spectaculos şi popular, fiind totodată şi unul din cele mai vechi jocuri din lume.

Rezervări la numărul de telefon: 0742 114 391
 

Detalii

#

Închirieri snowmobile

Daca iubesti zapada si esti dependent de adrenalina te invitam sa ni te alaturi cu snowmobilele la o aventura de neuitat pe potecile inzapezite ale muntilor Harghita!

 

Detalii

#

Skivarsag - stațiune de schi Vărșag

La 15 km de Cabana VárLak, la 40 de minute de mers cu mașina

Teleschiul numărul unu din Ținutul Secuiesc, în inima Ținutului Secuiesc.    

Detaliile pistei sunt după cum urmează:
· Lungimea ridicării 840 metri
· Altitudine 970-1170 metri
· Lungime 1050 metri
· Diferență de nivel 161 metri
Grad de dificultate: avansat; clasificare: roșu.

 

Mai multe informații

Ce să vizitezi


#

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt chei situate în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul României în județele Neamț și Harghita, dezvoltate în calcare jurasice. Se află în partea centrală a culmii estice Tulgheș-Valea Rece a Masivului Hășmaș. Axul principal al acestora este reprezentat de către râul Bicaz.

#

Cheile Vârghișului

Cheile Vârghișului se află în Grupa sudică a Carpaților Orientali, în Munții Perșani (1292 m). S-au dezvoltat pe calcare jurasice și au o lungime de 4 km.
Se află la limita județului Harghita cu Covasna.

 

Detalii

#

Peştera Mereşti

Aflată în mijlocul Cheilor Varghişului din Munţii Persani, Peştera Mereşti este o bijuterie speologică, fiind încadrată de specialiștii carstici drept una dintre cele mai lungi peșteri existente în Carpații Orientali. Lungimea peșterii este de aproape 1400 metri.

 

Detalii

#

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Este situat în masivul Ciomatu din județul Harghita, în stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare, din masivul vulcanic Puciosu, locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani (probabil mai recent de acum 42.000 ani).

#

Cascada Csorgókő de la Vărșag

În pădurea localității Vărșag, pe pârâul Fântâna Mare, se află cascada Vărșag. Alimentate de 7 izvoare, apele pârâului se aruncă de la înălțimea de 7 metri, formând o frumoasă cascadă în două trepte. De aici se îndreaptă spre Târnava Mare, al cărui afluent de stânga este. Cum ajungem sus, ne putem duce la izvoarele pârâului, dar și la un punct de belvedere. Pentru izvoare trebuie să urmărim în sus pârâul și după cca 0.5 km ajungem la cele 7 izvoare care se îndreaptă spre vale. Pentru belvedere vom continua drumul până la culmea Talas. Belvederea construită din lemn este aproape. De aici putem admira suprafața imensă a Vărșagului.

 

Mai multe informații

 

 

 

#

Mini Parc Transilvania

La 23 km de Cabana Várlak, la 33 minute cu mașina

Plimbați-vă prin Transilvania într-o singură zi! Mini Transylvania Park este singurul parc model multicultural, tematic din România, unde vizitatorii pot vedea o copie redusă a celor mai importante clădiri istorice din Transilvania. Parcul este situat în Băile Szejke, la ieșirea din Odorheiu Secuiesc.

#

“Casa fluturilor vii” de la Praid

La 56 km de Cabana VárLak, 1 orā cu masina

Exista ceva in lumea asta care sa–ti ofere atat de multa gingasie si frumusete, fara sa-ti ceara nimica in schimb, precum un fluture? Da! mai multi fluturi! Pe care-i gasiti nu numai in padurile tropicale ci si aici la noi in Transilvania, in “Casa fluturilor vii” de la Praid.

 

Mai multe informații

#

Tinovul de la Fântâna Brazilor

Tinovul de la Fântâna Brazilor este situat la o altitudine de cca 950 m în partea central-vestică a platoului vulcanic Praid-Dealu al Munţilor Gurghiu.

 

Detalii

#

Munții Harghita-Mădăraș

Vârful Harghita-Mădăraş, cu ai săi 1801 m, este cel mai înalt din segmentul sudic al lanţului eruptiv Călimani - Gurghiu - Harghita. Vârful este situat în partea centrală a masivului Harghita de Nord, delimitat la nord de pasul Şicasău (limita cu Munţii Gurghiu), iar la sud de pasul Vlăhiţa sau Tolvaioş (limita cu masivul Harghita de Sud). Pentru ca să ajungi în vârful Harghita-Mădăraş trebuie ca mai întâi să ajungi în zona cabanelor din staţiunea Harghita-Mădăraş. Din staţiune până în vârful muntelui este foarte uşor de ajuns. Sunt vreo 2 km cu o pantă lină. Nu trebuie echipament special, iar în condiţii normale, se face în jumătate de oră.

 

Mai multe informații

#

Barajul Zetea

La 2 km de Casele VárLak, la 3 minute de mers cu mașina

Explorați apele barajului Zetea cu caiace de închiriat și cu vâsle SUP, sau pescuiți, faceți sport sau chiar doar faceți plajă pe malul apei!

#

Peștera Șugău

Peştera Şugău este situată în Grupa centrală a Carpaților Orientali, în Munții Giurgeului, Masivul Șipoș (1600 m), la altitudinea absolută de 1060 m. Peștera și ariile protejate aferente se află în totalitate pe teritoriul administrativ al comunei Suseni, pe proprietatea Composesoratului Valea Strâmbă. Peștera Șugău are o lungime de 1021 metri și o dezvoltare pe patru niveluri (etaje), din care cele trei superioare sunt fosile (uscate) și cel inferior este activ (cu curs activ de apă, pârâu). Etajul activ este un izvor carstic, fiind izvorul Pârâul Șugău. Principala atracţie din peştera, vestită tot datorită legendei ce o învăluie, este Lacul Îndrăgostiţilor, aflat într-una dintre săli. Se spune că cei care vin aici şi beau din apa lacului vor rămâne îndrăgostiţi de-a pururi.

#

Lacul Roșu

Lacul Roșu este una dintr-e cele mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul României și face parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș. Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz.

#

Pasul Cașin

Trecătoarea este situată între Masivul Ciomatu – aflați la sud și Munții Ciucului – aflați la nord, pe culmea dintre dealul Ferteș (1051 m) - aflat la nord și Vârful Balaj (1074 m) aflat la sud, între satul Cașinu Nou aflat la est și Cozmeni aflat la vest.

#

Rezervația geologică Dealul Melcului Corund

Dealul Melcului este o rezervație geologică ce se întinde pe o suprafață de 8 ha. Este considerat cea mai mare ocurenţă de aragonit din România, având statut de protecție națională încă din 1980.

Studiul aragonitului din zonă datează din secolele XVIII - XIX. János Bányai (1938) susţine că aceste depuneri de carbonaţi s-au format prin procese de precipitare din soluţii sărate, carbogazoase, cu temperatura scăzută.

 

Detalii

#

Statuia Inima Lui Iisus de pe dealul Gordon

În anul 2011, pe dealul Gordon din Harghita, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid, a fost ridicată cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumită Inima Lui Iisus, statuia are o înălțime de aproximativ 22 de metri, e construită din fier și oțel inoxidabil, iar prețul ei de 200.000 de euro a fost plătit din donații strânse de primăria din comuna Lupeni. În interiorul statuii se află scări metalice, în spirală, pe care puteți urca până în capul acesteia, priveliștea fiind minunată de sus.

#

Biserica Sfânta Maria, Șumuleu Ciuc

Biserica Sfânta Maria este unul dintre monumentele arhitecturale cele mai cunoscute, fiind cel mai important loc de pelerinaj al Transilvaniei.

A fost construită între anii 1804-1834, pe baza planului elaborat de arhitectul Schmidt Konstantin din Târgu-Mureş, în stil baroc. După anul 1834 a urmat o perioadă de lucrări minore, biserica căpătând forma actuală în 1876. A fost sfinţită în data de 20 august 1876 de episcopul Fogarassy Mihály.,

 

Detalii

#

Piatra Singuratică

Pe lângă obiectivele montane mai cunoscute ale Ţinutului Secuiesc, cum ar fi Munţii Harghitei, Cheile Bicazului, Lacu Roşu sau Lacul Sfânta Ana, această regiune mai ascunde multe obiective turistice demne de admiraţie. Printre acestea se numără şi Masivul Hăşmas, cunoscut printre iubitorii drumeţiilor mai ales datorită obiectivului turistic numărul unu al acestor munţi, Piatra Singuratică. Sunt de asemenea des străbătute cărările Hăşmaşului Mare, Hăşmaşului Negru, cele ale Vârfului Ascuţit (Ecem) sau cele aflate la baza fascinantului grohotiş Moara Dracului.

 

Detalii

#

Salina Praid

Baza de agrement a Salinei Praid este amenajată la "Orizontul 50", care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.Odata ajunşi la nivelul Bazei de agrement, vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi: sistem de iluminat, wireless şi televiziune, terenuri de joacă pentru copii, spaţii de creaţie şi agrement, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste.

Restaurante


#

Restaurant Kotyogó

Restaurantul Kotyogó își așteaptă oaspeții dragi în centrul comunei Lupeni, judetul Harghita, vizavi de monumentul renumit scriitor secui Tamási Áron, cu o parcare spațioasă, un restaurant de calitate.

 

Detalii

#

Öregszivacs

Restaurantul "Öreg Szivacs" se află la poalele Munților Harghita, la o distanță de 10 km de Vârful Mădăraș și la 25 km de Odorheiu Secuiesc. În inima localității Izvoarele îi așteptăm cu mult drag pe cei care-și doresc să se relaxeze în mijlocul naturii.

 

Detalii

#

Restaurant Hanul Arpad Haza

Acest spațiul conformtabil utilat cu mobilier tradițional secuiesc este locul ideal pentru a gusta mâncăruri tradiționale și băuturi de casă. Murăturile de casă, compoturile și dulceața le pregătim din legumele de sezon și fructele zemoase culese din grădina proprie.

 

Detalii

Pagina noastră folosește cookie-uri!


Acest site folosește module cookie pentru optimizarea experienței utilizatorilor, cât și pentru o navigare mai sigură. Descrierea acestora și politica noastră de utilizare poate fi citită aici

Vă rugăm să citiți și politica noastră de confidențialitate a datelor.

Selecție cookie